W tym roku Kongres Zdrowia Psychicznego planowany jest na 7 czerwca 2021 r. (poniedziałek) w godz. 9-17 w Amfiteatrze Wolskiego Centrum Kultury w Parku Sowińskiego w Warszawie. Odbędzie się pod tytułem „Od instytucji do środowiska – dostępność i szacunek”  Hasłem promującym jest „Zdrowie psychiczne ma znaczenie  oraz hasztag  #ZdrowiePsychiczneMaZnaczenie

Dwa główne tematy Kongresu to reforma psychiatrii dorosłych i reforma psychiatrii dzieci i młodzieży. Odbędzie się także sympozjum satelitarne poświęcone psychospołecznym uwarunkowaniom środowiska pracy z celem wypracowania rekomendacji w zakresie zdrowia psychicznego w miejscu pracy.

Kongres odbędzie się zgodnie z obowiązującym w dniu 7 czerwca br. reżimem sanitarnym, w ograniczonej ilości osób.

Organizatorami III edycji Kongresu są:

Organizator główny: Fundacja eFkropka oraz Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Psychiatrii i Opieki Środowiskowej z siedzibą w Krakowie, Fundacja Rozwoju Społecznego „Leonardo” z siedzibą w Krakowie, Szpital Wolski – Wolskie Centrum Zdrowia Psychicznego w Warszawie i Lubelskie Stowarzyszenie Ochrony Zdrowia Psychicznego z siedzibą w Lublinie.

Więcej informacji na stronie:   Strona główna – Kongres Zdrowia Psychicznego (kongreszp.org.pl)