Warsztat Terapii Zajęciowej w Skale – ostatnie wydarzenia

Ostatni czas był dla uczestników Warsztatu Terapii Zajęciowej w Skale bardzo intensywny. Zaczynając więc od początku, cały czerwiec nasi podopieczni ciężko trenowali pomimo upałów czy też deszczu, ale warto było gdyż po rozgrywkach kwalifikacyjnych wychodzimy z grupy jako pierwsi. Finał XIII Intergracyjnego Turnieju Piłki Nożnej Na Zielonej Murawie skończyły się dla nas zaszczytnym 6 miejscem oraz tytułem Najlepszego Bramkarza dla naszego uczestnika Zdzisława Pieszczka. Zdobyliśmy również nagrodę  jako Najlepsi Kibice. Jesteśmy dumni z tak dużego sukcesu!

Mieliśmy możliwość zwiedzić Podziemia Rynku w Krakowie, Muzeum Armii Krajowej, Muzeum Archeologiczne, a także Pałac Biskupa Erazma Ciołka.

Fundacja Leonardo współorganizowała wraz z Urzędem Miasta i Gminy Skała coroczne święto „Dni Skały”. Z naszą „uśmiechniętą Fundacją” można było pomalować twarze dzieciaczkom, namalować obrazek na szkle, malować mandale, a także zrobić samodzielnie dla siebie i kogoś bliskiego biżuterię. Dodatkową atrakcją było całe mnóstwo baniek mydlanych.

Fundacja Leonardo brała również udział w XIX Tygodniu Osób Niepełnosprawnych „Kocham Kraków z Wzajemnością”, gdzie mieliśmy szansę przedstawić prace wykonane przez naszych uczestników.

Wakacje rozpoczęliśmy dwudniową wycieczką do Wrocławia, który przywitał nas piękną słoneczną pogodą. Zwiedziliśmy Starówkę, Hydropolis- czyli muzeum wody, Zoo, Ogród Japoński a także pięknie tańczące fontanny wrocławskie. Wróciliśmy uśmiechnięci i naładowani pozytywną energią.